سفارش تبلیغ
صبا ویژن

عروس ما | اولین و تخصصی ترین مجله عروس و راهنمای عروس

نظر
  • برای ریزش مو چه باید کرد؟
  • درمان های ریزش مو چیست؟
  • دلایل ریزش مو
  • و….

حدود 20 درصد از آقایان در دهه سوم زندگی خود به ریزش مو مبتلا می شوند. در این سن مهم ترین علت ریزش مو مردان ژنتیک است. البته میتوان برخی دیگر از دلایل فرعی را نیز پیدا کرد و برای جلوگیری از ریزش مو آنها را تحت کنترل درآورد. ولی باید بدانید که اگر در سن پایین دچار ریزش موی سر هستید، باید در شجره نامه خود عامل اصلی را پیدا کنید! با این حال، دلایل ریزش مو متعدد است،معمولاً با افزایش سن، ریزش مو در زنان و مردان بیشتر می شود.

گاهی مشکل کمبود عناصر یا سلول های خونی ریزش مو را تشدید میکند. به همین دلیل برای درمان ریزش مو و اطمینان از سلامت خود بهتر است ابتدا یک چکاپ داشته باشید. بسیاری مواقع هم استرس و فشارهای منفی در زندگی علت ریزش موی سر می شود. پس برای جلوگیری از ریزش مو قبل از هر کاری آرامش را به خود وزندگی تان بازگردانید. گاهی هم علت ریزش مو شدید در زنان تغییرات هورمونی مانند بارداری و یائسگی است که باید توسط پزشک بررسی شود.

میدانیم که …

ریزش موی سر یکی از مشکلاتی است که بسیاری از افراد با آن دست و پنجه نرم میکنند. هر فردی به نوبه خود به دنبال راه حلی برای درمان ریزش مو میگردد. ریزش روزانه بین 50 تا 100 تار مو طبیعی است و اگر تعداد تار مو بیش از این باشد، نشان میدهد فرد دچار ریزش مو شدید شده است.همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. پس برای جلوگیری از ریزش مو پیشگیری مهمترین توصیه است.

مو هم مانند هر قسمت و هر عضو دیگری از بدن نیاز به مواد غذایی کافی دارد تا بتواند رشد کند و از سلامت خوبی برخوردار شود. مو به دلیل اینکه در معرض محیط بیرونی و هوای آلوده قرار دارد،مراقبت بیشتری می طلبد. در ادامه توصیه هایی را مطرح میکنیم که رعایت کردن آنها میتواند برای جلوگیری از ریزش مو مفید باشد.باما در ادامه این مقاله از عروس ما همراه باشید.

ریرش مو

دلایل اصلی و مهم ریزش مو

1) استرس

استرس هم یکی از دلایل اصلی ریزش مو است. سه نوع ریزش مو با استرس مرتبط هستند:

  • اختلال موکنی (trichotillomania)
  • طاسی منطقه ای (alopecia areata)
  • تِلوژن اِفلوویِم (Telogen effluviumm

اختلال پوست سر به صورت نازکی و ریزش موها، ناشی از ورود پیش از موعد مو به مرحله‌ی تلوژن، یعنی مرحله‌ی استراحت فولیکول‌های مو). ریزش موی ناشی از استرس، دائمی نیست، بنابراین می‌توانید با یوگا، تمرین‌های تمرکز (مدیتیشن) یا هر ورزش فیزیکی دیگر، آن را کنترل کنید.

2) عفونت ها یا بیماری های قارچی

ریزش مو میتواند ناشی از عفونت ها هم باشد. عفونت های قارچی نظیر درماتوفیتوز (کرم حلقه‌دار) میتواند دلیل اصلی ریزش مو باشد. درماتوفیتوز به شکل کورک آغاز می‌شود و به تدریج پخش می شود و منجر به نواحی طاس روی پوست سر می شود. برخی از عفونت ها را میتوان به مرور زمان و به شکل طبیعی کنترل کرد، اما نخست باید مشکل را تشخیص داد و سپس بهترین درمان را به موقع انتخاب کرد تا بتوان جلوی ریزش مو را گرفت.

3) وراثت

وراثت یکی دیگر از دلایل اصلی طاسی در نظر گرفته می شود. اگر طاسی در ژن‌ شما باشد، بعید است بتوانید برای توقف آن کاری انجام دهید. با وجود این، احتمال ریزش موی آندروژنیک در زنان، به دلیل ترکیب ژنتیکی شان، بسیار کمتر است، اما حتی زنان هم میتوانند نازکی مو یا نواحی کوچک طاس را در اثر وراثت،تجربه کنند.

4) کمبود مواد مغذی

اگر در بدن شما کمبود یک ویتامین یا ماده‌ی معدنی وجود داشته باشد، قطعا موهای شما آسیب خواهند دید. پروتئین نیز برای داشتن موهای قوی و سالم حیاتی است. بنابراین، حتما در رژیم غذایی خود، میزان درستی از پروتئین، ویتامین‌ ها و مواد معدنی را بگنجانید.

5) بالا رفتن سن

در برخی موارد، بالا رفتن سن میتواند دلیل نازک شدن موها باشد. این حالت در اثر کمبود مواد مغذی و کلاژن در بدن اتفاق می افتد. با این حال، دلیل روشنی برای این گفته وجود ندارد و ممکن است حتی با بالا رفتن سن هم دچار ریزش مو نشوید، البته اگر مسئله ی وراثت در کار نباشد.

6) سندروم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS)

در بسیاری از زنان، سندروم تخمدان پلی‌کیستیک دلیل اصلی ریزش شدید مو است. PCOS می‌تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود: از چاقی گرفته تا سبک نادرست زندگی و عدم تعادل هورمونی. PCOS می‌تواند بر دوره‌ی قاعدگی زنان اثر بگذارد و محرک ریزش شدید مو شود. برای درمان این مشکل باید به پزشک مراجعه کنید.

7) بارداری

زنان در دوران بارداری و پس از آن، ریزش شدید مو را تجربه میکنند. علت این امر، تغییرات در سطح هورمون های بدن مادر در طول دوران بارداری است. به هر حال،ریزش مو در اثر بارداری،معمولا پس از زایمان متوقف می شود.

8) استفاده از ابزار و مواد شیمیایی حالت دهنده

بسیاری از افراد برای صاف کردن موها از ابزار حالت دهنده استفاده میکنند. استفاده از اسپری های حاوی مواد شیمیایی برای رسیدن به سبک موی دلخواه هم کاملا رایج است. اما باید بدانید که استفاده از حرارت و مواد شیمیایی، بافت مو را از بین می برد و آن را مستعد آسیب میکند. تحت فشار قرار دادن و محکم بستن مو در انواع سبک های آرایش مو هم میتواند ریشه ی مو را تحت تأثیر قرار دهد و سبب ریزش آن شود.

درمان ریرش مو

برای جلوگیری از ریزش مو چیکار باید کرد؟

1) روزانه مو هایتان را با شامپو بشوئید.

استفاده از انواع شامپو و نرم کننده از برخی جهات مانند تمیزی و بهداشت فردی مفید هستند، ولی اگر هر روز از این مواد شیمیایی استفاده کنید، به زودی تأثیرات منفی خود را بروز میکنند. در این حالت است که موی شما رو به خشکی میرود و تارهای مو دچار آسیب دیدگی می شوند. پس شامپو کردن روزانه خود را به دو تا سه بار در هفته کاهش دهید تا بدانید یکی از علل ریزش مو چه بوده است.

2) استفاده از محصولات شیمیایی را کاهش دهید.

بسیاری از محصولات زیبایی و آرایشی که برای مو استفاده می شوند، به دلیل داشتن مواد شیمیایی برای مو مضر هستند و در صورت استفاده بیش از حد، باعث خراب شدن، ضعیفی مو و در نهایت ریزش آنها می شوند. بعد از رنگ کردن مداوم مو با رنگ موهای شیمیایی مدتی به تارهای موی خود استراحت بدهید و اجازه دهید رنگ طبیعی خود را نشان دهند. بهتر است محصولات گیاهی کامل و تضمین شده را خریداری کنید. بعد از استفاده مکرر از محصولات آرایشی، موهای خود را با ماسک و تقویت‌کننده ها تیمار کنید تا موجب ترمیم مو شود.

3) مواد غذایی مناسب مصرف کنید.

هر فردی برای حفظ سلامتی بدن و مغز روزانه به غذا و میوه های با مواد مغذی کافی نیاز دارد. خوراکی هایی که دارای ویتامین و مواد معدنی کافی باشند، برای جلوگیری از ریزش مو مفید هستند. اگر سؤالتان این است که برای جلوگیری از ریزش مو چه بخوریم باید به سراغ مواد خوراکی بروید که از نظر:

  • پروتئین
  • اسید چرب امگا 3
  • عنصر روی
  • آهن
  • ویتامین B12
  • ویتامین A و C
  • منیزیم
  • سلنیوم

غنی باشد. همچنین سبزیجات برگی، مغزهای خشکبار، لوبیا و ماهی را در سبد غذایی خود قرار دهید.

4) صبر کنید تا موها به طور طبیعی خشک شوند.

مو پروتئین خالص است و حرارت بالا به پروتئین مو آسیب میرساند. زمانی که از سشوار و دستگاه های خشک کن استفاده میکنید، بدون داشتن آگاهی در حال آسیب زدن به موهای خود هستید. اجازه دهید بعد از دوش گرفتن و شستشوی مو، خودشان به صورت طبیعی خشک شوند تا پروتئین و همچنین تارهای مو استحکام بیشتری پیدا کنند و با محیط بیرون در تبادل قرار گیرند.

حرارت بالا باعث خرد شدن و شکستن تارهای مو می شود. اگر میخواهید موهای خود را حالت دهید، آنها را صاف و یا فر کنید، از دستگاه های مطمئن استفاده کنید،همچنین سری داغ آنها را برای طولانی مدت روی موی خود قرار ندهید و هر 10 ثانیه دستگاه را جا به جا کنید.این نکته را در نظر داشته باشید که اگر حرارت بالای وسیله حالت دهنده شما، گوش یا انگشتان دستتان را میسوزاند، یعنی حرارتش بسیار بالا است و میتواند به همان اندازه موجب سوختن مو هم بشود.برخی محصولات مانند اسپری‌های مقاوم به دمای بالا، آسیب رسانی حرارت به مو را کمتر میکنند. قبل از حالت دادن موهای خود در مواقع اضطراری از این محصولات استفاده کنید.

5) مو را هر چند وقت کوتاه کنید.

یکی از ساده ترین روش ها برای مبارزه با موخوره،کوتاه کردن آنهاست. بسیاری از افرادی که موهای پرپشت و خوبی دارند اعتراف میکنند که موی خود را به صورت مرتب و هر چند وقت یکبار (هر سه ماه) کمی کوتاه میکنند و به همین علت است که مو سالم و بدون موخوره به نظر میرسد. اگر نمیخواهید هزینه زیادی را صرف آرایشگاه و اصلاح کنید،یک قیچی دست بگیرید و فقط تارهای دارای موخوره را کوتاه کنید.کوتاهی هر از گاه مو، موجب رویش مجدد مو می شود.

6) مدل موهای آزار دهنده را انتخاب نکنید.

برخی از مدل‌های مو مانند موی دم اسبی، انواع مدل بافت مانند بافت های آفریقایی یا هر مدل دیگری که موجب کشیده شدن تارهای موی شما می شود، ریزش مو را افزایش میدهد. فشار و کششی که در اثر مدل موهای عجیب و آزاردهنده به تارها وارد میگردد، باعث جدا شدن موها از ریشه می شود. اگر میخواهید موی خود را ببندید، از کش و گیره هایی استفاده کنید که فلز نداشته باشند و از جنس پلاستیکی نباشند چون این جنس ها موها را بیشتر اذیت میکنند.

7) برس زدن مو را فراموش نکنید.

شانه کردن مو عادت بسیار خوبی است که علاوه بر حفظ نظم و مرتب بودن ظاهر موها، به بهداشت فردی هم کمک میکند. موهای خود را در حالت خیس شانه نزنید. سعی کنید شانه ای را انتخاب کنید که دندانه های بزرگ و پهن داشته باشد. بعد از آنکه موهای خود را شانه زدید، نیازی نیست دوباره آن را تکرار کنید یا روزی چند بار این کار را انجام دهید. زیاده روی در برس کردن مو باعث ضعیف شدن فولیکول مو می شود که میتواند ریزش مو را تشدید میکند.

درمان ریزش مو

راه های درمان ریزش مو

1) به سراغ محصولات ضد ریزش مو بروید.

از آنجایی که حل ریزش مو یکی از دغدغه های کارخانه تولید محصولات آرایشی است، به سراغ محصولات مخصوص مانند شامپو ضد ریزش مو بروید که اختصاصاً برای حل این مسئله ساخته شده اند. این محصولات مواد مورد نیاز را به موهای شما میرسانند، رشد را تقویت میکنند و جریان خون را به پوسته سر افزایش میدهد.

2) از ماینوکسیدیل و محصولاتی که پزشکان توصیه می‌کنند استفاده کنید.

ماینوکسیدیل یکی از محصولات مشهور و از راه های جلوگیری از ریزش مو در مردان و زنان است که در بسیاری از داروخانه ها به فروش میرسد. این محصول به شکل مایع یا فوم تولید می شود و در محل ریشه مو استفاده میگردد. ماینوکسیدیل فولیکول های مو را تحریک میکند و موجب رشد سریع مو در کمتر از 6 ماه می شود. میتوانید ماینوکسیدیل 2% یا 5% را با توجه به میزان ریزش موی خود تهیه کنید. پزشکان متخصص مو و بسیاری از داروخانه‌ها محصولات مختلف برای درمان ریزش مو را هم توصیه میکنند. از عوارض آنها اطلاعات کسب کنید و سپس به سراغ مصرفشان بروید.

3) ماساژ سر را فراموش نکنید.

ماساژ سر و پوسته آن میتواند به حل مشکل ریزش مو کمک کند. زمانی که موهای خود را در حمام شامپو زده اید، کمی کف سر را ماساژ دهید. این کار باعث بهبود گردش خون در پوسته سر می‌شود و رشد مو را تحریک میکند. انگشتان خود را به آهستگی و به شکل دورانی روی تمام سر حرکت بدهید. می‌بینید که با ماساژ سر استرس شما هم کم خواهد شد و آرام می شوید.

درمان ریزش مو با کمک پزشک

مهم است که بدانیم چه زمان ریزش مو میتواند نشان دهنده ایجاد مشکلات جدی تر برای فرد باشد. در هنگام مواجه شدن با این شرایط لازم است در اسرع وقت با پزشک معالج ملاقات شود.روش های درمان معمول قابل استفاده برای مشکل ریزش مو به شرح زیر هستند:

  • تجویز دارو: داروهایی همچون ماینوکسیدایل و فیناستراید می‌تواند برای درمان ریزش مو و طاسی مناسب باشد.
  • تزریق پلاسمای غنی شده با پلاکت (PRP): تزریق پلاسمای غنی شده با پلاکت یک روش درمان طبیعی است که در آن از فاکتورهای رشد موجود در بدن و سلول‌های بنیادی برای تحریک رشد مجدد موی فرد استفاده می‌شود.
  • درمان با لیزر: درمان با لیزر یکی از روش‌های بسیار موثر برای مشکل ریزش مو یا تقویت موهای ضعیف است که به تدریج می‌تواند باعث تحریک رویش مو و از بین رفتن مواد زائد و مشکلات ایجاد شده در موها شده و بازیابی شرایط عادی رشد مو را به همراه داشته باشد.
  • مزوتراپی: مزوتراپی یک روش درمان جایگزین برای مشکل ریزش موی مردانه و زنانه است. این درمان می‌تواند باعث تحریک تولید فاکتورهای رشد مورد نیاز برای مو، پروتئین‌ها و ویتامین‌ها در بدن شده و به‌طور خاص مشکل ریزش موی سکه‌ای را درمان کند.
  • کاشت مو: کاشت مو یک درمان موثر برای بازیابی موهای از بین رفته بر روی سر است. در عمل جراحی کاشت مو، پیازهای موی مورد نیاز معمولاً از ناحیه پشت سر گرفته شده و در ناحیه دچار ریزش مو کاشته می‌شود.

درمان های خانگی برای داشتن موهای سالم

برخی از درمان های خانگی مورد استفاده برای برخورداری از موهای سالم به شرح زیر هستند:

  • استفاده از ماده حنا،کشک، شنبلیله، گل ختمی، انگور فرنگی، و تخم مرغ (تمام آن‌ها یا یکی از آن‌ها) و قرار دادن آن‌ها بر روی مو و پوست سر برای حدود یک ساعت قبل از شامپو زدن به موها. با انجام منظم این کار، فرد می‌تواند موهای قوی‌تر و دارای ظاهر بهتر داشته باشد. به هر حال توجه داشته باشید استفاده از حنا فقط برای موهای دارای رنگ تیره مناسب است، زیرا این ماده باعث تغییر رنگ مو به رنگ قرمز خواهد شد.
  • موهای خود را با عصاره چای یا یک مقدار لیموی فشار داده شده در آب به منظور خلاص شدن از دست شوره شستشو دهید.
  • از روغن نارگیل یا بادام برای موهای خود استفاده کنید. در صورتی که انجام این کار به صورت روزانه نتوانست تغییر مناسب در وضعیت موها ایجاد کند، این روغن را بر روی سر خود در طول شب قبل از شامپو زدن موها قرار دهید یا از قطره‌های مخصوص به این منظور بر روی سر قبل از شانه زدن موها استفاده کنید.

برای تقویت مو از روغن های طبیعی استفاده کنید.

برخی از روغن های طبیعی گیاهی از زمان‌های قدیم برای افزایش رشد مو و به عنوان یکی از راه های درمان ریزش مو در زنان و مردان استفاده می شدند. روغن سیاه دانه، روغن بادام شیرین، روغن نارگیل و … از جمله محصولات طبیعی برای درمان خانگی ریزش مو هستند که برای تقویت موی سر مفیدند. در مورد نتیجه ای که این روغن ها به جای میگذارند باید این نکته را در نظر داشته باشید که خالص بودن و طبیعی بودن این روغن ها بسیار مهم است. اگر موادی غیر از آنچه باید در تهیه آنها استفاده شده باشد، نتیجه ای که مورد انتظار است، حاصل نمی شود.

 

منبع: سلامت و پوست و مو ( آرایش و زیبایی) مجله عروس ما